Ето шофьора, който подкара автобус в насрещното на Руски паметник (снимка)

  • 11 септември 2015 19:52

  • 6222
  • 4
Ето шофьора, който подкара автобус в насрещното на Руски паметник (снимка)
© Булфото

По-високи глоби за шофиране в насрещното движение, поискаха депутати от транспортната комисия след масовите сигнали за безразсъдно шофиране. На двама от нарушителите вече са съставени актове, съобщава БТВ. Най-фрапиращият случай бе от вчера. Тогава заради задръстване и аварирал трамвай на Руски паметник автобусът е бил изблъскан в насрещното.

“Изчаках трамваите, но просто трябваше да се преустроя, за да освободя кръговото движение и в последствие се озовах в насрещното движение”, разказва шофьорът. По думите му той кара автобус от двайсетина дни и разказва, че нямало как да се престрои и да направи маневра на кръстовището. "Ситуацията го наложи".

Глобата за подобно нарушение е от 20 до 150 лева и не е актуална, коментира Настимир Ананиев от транспортната комисия в парламента. „Аз мисля, че санкцията трябва да се вдигне около 10 пъти. Защото това е много тежко нарушение и създава предпоставки за много тежки катастрофи”, допълни той.

Междувременно се появи ново скандално видео с нарушение. На него се вижда как дипломатическа кола се движи в насрещното на булевард "Черни връх". Пътната полиция издирва нарушителя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6222 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.09.18 | 14:23

4
Правиш още едно кръгче на кръговото и влизаш там за където си тръгнал.Така се действа на кръгово, но това ще го направи интелигентен човек, а не разноцветен дето мисленето му причинява болка и сигурно си е купил книжката.
сапуня

2015.09.18 | 14:23

3
тъп ман*гал какво искате? е на такива тъпаци доверяват роднините ви, те тва е БГ...... кенеф

2015.09.12 | 12:26

1
Боже ,колкото шофьори престъпват закона ,все цигани ли са !Айсиктир ,бе свиня !

2015.09.16 | 13:00

2
браво модераторе , браво , ще те потупат по рамото пред строя

Добави коментар

Водещи новини