Градския парк в Габрово, изграден преди 50 години, ще бъде обновен

  • 02 септември 2015 12:21

  • 1256
  • 0
Градския парк в Габрово, изграден преди 50 години, ще бъде обновен
©

Градският парк "Маркотея" в Габрово, в който не са влагани инвестиции повече от 20 години, ще бъде обновен, реконструиран и облагороден от общината. Строителството ще завърши до края на годината, съобщи заместник-кметът Николай Миразчиев. Проектът е свързан с изграждането на привлекателна, достъпна и зелена градска среда, а финансирането в размер на 1,9 милиона лева, е по оперативната програма "Регионално развитие", съобщи БТА.

Паркът с площ 45 декара ще се превърне в атрактивно място за отдих на габровци, информираха от общината. В него ще има три обособени зони с нови алеи, напоителна система и осветление, паркинги, спортни площадки, места за игри и атракции, както и видеонаблюдение. В парка, който е в южната част на града, ще има две детски площадки, зона за фитнес на открито и велоалея. Ще бъдат възстановени старите чешми, алпинеумът, езерото, мостът и кулата, които са били изградени за отдих на габровци от градската управа през 60-те години на миналия век.

В съседство с парка общината обновява с 635 хиляди лева спортно игрище, разположено на два декара площ, което може да бъде ползвано за спортни занимания от посетителите на "Маркотея". Там се полага съвременна полиуретанова настилка на игралните полета, монтират се нови спортни съоръжения и осветление, рехабилитират се настилките и трибуните, поставя се нова ограда и се обособяват паркинг и зелена площ.

Последвайте канала на

1256 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини