Подгониха сезонните работници в Плевен

  • 01 ноември 2011 09:34

  • 702
  • 0
Подгониха сезонните работници в Плевен
©

Кампания за проверка на наемането на работници за сезонна дейност в преработвателната промишленост на плодове, зеленчуци и вино започна плевенската Инспекция по труда. Кампанията стартира в началото на месец октомври и ще продължи три месеца, уточни директорът на Инспекцията Владислав Николов.

До момента са установени 172 нарушения на безопасните условия на труд. Нарушенията, свързани с нередности в трудовите договори и изплащането на заплати, са 158. Инспекторите са съставили и 52 акта на работодатели за сезонна заетост в преработвателната промишленост.

За периода от 17 до 31 октомври са извършени други 78 проверки, при които са констатирани 362 нарушения. Голямата част от тях са за безопасни условия на труд - 153, другите 209 са за липса на трудови договори и неизплатени работни заплати. Съставени са 35 акта. За този период са постъпили и 53 жалби от работници, които са основно за неизплатени трудови възнаграждения. В резултат на намесата на Инспекцията по труда работодатели са изплатили 393 хил. лв. за работни заплати.

Едновременно с това продължават и проверките в другите направления, каза още Николов. Продължават съвместните проверки с НАП и те няма да спрат поне още два месеца. Те са основно в насока забавени работни заплати и неизплатени осигуровки.

Последвайте канала на

Novini.bg
702 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини