Мечка е преследвала загиналия под Белмекен Мехмед

  • 26 август 2015 21:53

  • 12955
  • 3
Мечка е преследвала загиналия под Белмекен Мехмед
©

Стотици роднини, приятели и съселяни изпратиха вчера на гробището на велинградското село Света Петка 21-годишния Мехмед Али в последния му земен път. Младият мъж бе открит мъртъв във вторник по обяд, след като в събота изчезна в района на връх Белмекен и бе издирван 4 дни безуспешно от над 300 планински спасители, полицаи, пожарникари и доброволци, с кучета, термокамери и дрон.

Младежът е починал от счупване на първи гръбначен прешлен при падане на стръмен наклонен терен. Изключително тежката травма е прекъснала връзката с гръбначния мозък, което е несъвместимо с живота, е заключението на съдебните лекари в Пазарджик след извършване на аутопсия на тялото.

Следи от насилие по тялото не са открити по време на съдебномедицинската експертиза. Смъртта е настъпила в събота, когато младият мъж изчезна. Тялото на Мехмед бе открито от жени в непосредствена близост до река Яденица в посока, обратна на тази, където бе изчезнал.

"Мистерията се задълбочила от факта, че Мехмед е познавал отлично района и не може да се изгуби. Никой в селото не вярвал, че Мехмед може да се изгуби. Дори това да се е случило първоначално, бяхме сигурни, че след това ще намери пътя”, разказаха вчера приятели на починалия. Именно заради това те са сигурни, че младият мъж е срещнал най-вероятно мечка, каквито имало много в местността Балабаница, уплашил се е и е побягнал.

“Мехмед е бягал с големи крачки в посока, обратна на тази, където са брали боровинки. Това е причината и да не го открием толкова дълго време. В района на река Яденица, където мястото е стръмно и нанадолно, се е спънал и е паднал с голяма сила напред. Ударил се е в дърво и си е счупил врата. Явно непосредствено преди това се е опитал да се хване за клонка, която се е отчупила, защото я открихме в ръката му. Беше паднал по очи”, разказа пред “24 часа” кметът на Света Петка Али Тебер.

Така мислят и приятелите на загиналия, които са участвали в издирването му от първия до последния ден. Обясняват, че Мехмед е бягал в продължение на няколко километра, без да спира. Когато го открили, анцугът, с който е бил облечен, бил разпокъсан от драки и храсти. Те са убедени, че починалият им приятел се е срещнал с мечката лице в лице, затова е побягнал към Яденица. Допускат, че дивият звяр е бил с малките си, което го е направило изключително агресивен и опасен, и е подгонил Мехмед. Това според тях е и причината младият мъж да пробяга километридо мястото, където намира смъртта си.

В някаква степен версията им се потвъждава и от полицията. При огледа на мястото, където е намерен трупът на младежа, криминалистите са открили ясни следи от подхлъзване на стръмния терен, както и дири, които показват откъде се е придвижвал Мехмед”, обясни директорът на полицията в Пазарджик Йордан Рогачев. Отделно от това съдебните лекари са категорични в заключението си, че се касае за нещастен случай, и изключват всякаква вероятност за смърт, настъпила вследствие на престъпление.

"Майка му и баща му са съсипани от мъка. Остана им само братчето му, което е на 16 г. Как ще преживеят тази трагедия, само те си знаят. Цялото село е потресено от смъртта на Мехмед Али”, споделят жени от Света Петка.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
12955 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Писна ми от братушките!

2015.09.02 | 14:26

2
Благодарим ви “братушки” за това, че ни крадете ежедневно! Намали цената на горивата с 1 лев бе МОНОПОЛИСТ!!! При 118 $ за барел цената на дизела беше 2,56. Днес един барел е 38$, а дизела е 2,24лв. ТОВА Е БРАТСКО ОГРАБВАНЕ !!!
Писна ми от братушките!

2015.09.02 | 14:27

3
Това не го казвай никъде, за да не ти се смеят.
H

2015.09.01 | 11:16

1
Че то горивата не ни ги продават братушките. Братушките обещават шистов газ, ама ние не го щем. И как да намалят с един лев като продажната цена е 89ст. Останалото го взема Бoко - акцизи и такси.

Добави коментар

Водещи новини