Дарение от 600 ръжени хляба ще получи сдружение "Диабет" в Разград

  • 26 август 2015 09:56

  • 1135
  • 0
Дарение от 600 ръжени хляба ще получи сдружение "Диабет" в Разград
©

Сдружението на зърнопроизводителите в Лудогорието ще дари днес 600 ръжени хляба на диабетиците в Разград. Инициативата е продължение на европейския проект "Хляб на мира", съобщи зам.-председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Мариела Йорданова.

Тя посочи, че проектът "Хляб на мира" е започнал през 2013 г., когато в 12 страни в Централна и Източна Европа е засята ръж с идеята чрез замесването на хляб от получената реколта да бъде символично отбелязана 25-та годишнина от падането на Берлинската стена.

Тазгодишната реколта от ръж в България е добита в стопанството на фирмата "Сортови семена" край Кубрат, чийто директор е Йорданова. Още преди няколко месеца асоциацията е взела решение добивът от ръжената реколта да се използва за благотворителни цели, като бъдат подпомогнати хора със здравословни проблеми.

Хлябът ще бъде предаден днес на партньора на кампанията "Хляб на мира" - сдружението "Диабет" в Разград. Част от произведената българска ръжена реколта е изпратена в град Познан, Полша, където на 21 септември ще бъде замесен общият европейски "Хляб на мира".

Последвайте канала на

Нора Виткова
1135 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини