Липса на културно управление лишила София от приза "Културна столица"

  • 24 август 2015 11:55

  • 2218
  • 3
Липса на културно управление лишила София от приза "Културна столица"
© Булфото (архив)

Граждани за устойчиво развитие на София обявиха, че поради липса на културно управление на столицата София не е избрана за Културна столица, предаде репортер на Novini.bg.

Всички строителни и ремонтни дейности, които се извършват в центъра на София, заличават паметта на Сердика. И макар и Константин да е казал, че „Сердика е моят Рим“, с последните разкопки сриваме културното ни наследство, а именно най-важните улици на Сердика, които се кръстосват пред ЦУМ и Министерски съвет. Това са били улици с платно, тротоар, с великолепни колони, а сега на тяхно място творим малоумие, заяви председателят на организацията Димитър Димитров.

Цялото управление на София цели да изпепели историята на Сердика. Изходът от ситуацията е да бъдат назначени избори 3 в 1 следващата есен, на мнение е той.

От гражданското движение не смятат и че метрото е конструирано по най-правилния и целесъобразен начин.

Една трета от метростанциите не се използват, а останалите са претоварени. От метрото трябва да се възползват хората, а не да си правят ПР политиците и управляващите. Ние ще настояваме да имаме безплатен транспорт до Витоша, като метростанция „Черни връх“ се свърже с лифт до Витоша, за да могат хората да се наслаждават на природата. Това може да бъде финансирано от събираната такса за Синя и Зелена зона, защото тези пари потъват незнайно къде, отбеляза още Димитров.

Последвайте канала на

2218 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
КОЙ КОЙ ЗАПЛОДИ ДОЛНАТА МАСТИЯ гаджева АНАЛНООО

2015.08.29 | 11:24

3
КОЙ КОЙ КОЙ ?????????????????

2015.08.24 | 21:59

2
KOI TI MISLI ZA KULTURA KOGATO NE E SVURZANO S OBLAGODETELSTVANE.HORATA SI GLEDAT LITCHNITE INTERESI

2015.08.24 | 21:59

1
IZMERETE KATCHESTVOTO NA ATM.VUZDUH V METROTO I TOGAVA CHTE GOVORIM

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини