Бъчварова: Има проблем с телефон 112 (видео+снимки)

  • 21 август 2015 12:04

  • 2941
  • 4
Бъчварова: Има проблем с телефон 112 (видео+снимки)
© novini.bg

От няколко дни има проблем със софтуера на телефон 112, потвърдиха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. и главен комисар Николай Николов, предаде репортер на novini.bg.

Всички сигнали се приемат и обработват, увериха обаче те и изразиха надежда  в най - кратки срокове софтуерният проблем да бъде отстранен.

Министър Бъчварова увери, че всичко, което се говори за орязване на заплатите на служителите на МВР е спекулативно. От министерството се стремят да довършат реформата, но никога не са мислили да орязват средствата за служителите, поясни тя.

Бъчварова коментира и темата за проблемите на пътя. Тя заяви, че са се видели и говорили с главния прокурор Сотир Цацаров по случая "Пловдив", но се е налагало писмото да бъде написано от негова страна, защото това е езикът на администрацията.

"Също от 2 месеца водя разговори с бившия шеф на ОД на МВР Пловдив, тъй като това е областта с най-много ПТП. След като не можаха да бъдат взети необходимите мерки, той си подаде оставката. Всички от МВР сме ангажирани с изготвяне и взимане на мерки, които да доведат до намаляване на катастрофите по пътищата. Издадох заповед, с която да бъде засилен контролът по пътищата. От две седмици водим статистика за причините за ПТП , за да изготвим мерки. Провеждаме редовни заседания и главният секретар на МВР издава указания към конкретните областни дирекции. Наши екипи ще излязат да контролират по време на движение и да бъдат извеждани водачите, които извършват нарушения. Особено внимание съм обърнала на проверките за алкохол, тъй като употребата на алкохол е най - честата причина за инциденти. Специално внимание ще бъде обърнато и на пешеходците, велосипедистите, мотоциклетистите. Всички те са участници на пътя и носят еднаква отговорност. МВР ще започне съвместна проверка с ДАИ, за да може заедно да проверяваме ТИР - ове, автобуси и да осъществяваме контрол. По отношение на гонките - разчитаме на сигналите на гражданите. Разпоредила съм да бъдат маркирани всички места, където се провеждат гонки и да бъдат засилени проверките", каза Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св..

 

Десислава Станева
2941 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.08.21 | 15:30

4
taq tupa patka da se maxa

2015.08.21 | 15:24

3
Проблемът си ти , Бъчварова , ТИКВАТА най - вече и цялата шайка ГЕРБ ! ДОЛУ ! САМО АТАКА !
грррр

2015.08.21 | 15:23

2
По начало ,,112,, си е ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ !

2015.08.21 | 15:03

1
TUPA GUSKO ;MAXAI SE OT STRANATA KURVO S LAINOTO BOIKO FESA

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини