Над 200 акта за опасни комбайни и палене на стърнища

  • 13 август 2015 12:13

  • 916
  • 0
Над 200 акта за опасни комбайни и палене на стърнища
© Булфото

227 акта са съставили пожарните инспектори по време на тазгодишната жътвена кампания. Това съобщи за Нова телевизия комисар Георги Толин, началник отдел "Държавен контрол" в Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". За опасни трактори и комбайни са наказани 94 души. 44 от актовете са за земеделска техника без пожарогасители, а 20 санкции са наложени за запалване на стърнища.

По Закона за МВР глобите са между 200 и 2000 лева. Припомняме, че тази година почти всеки пожар у нас е причинен от човешка ръка. В много случаи пламъците тръгват именно от необезопасени земеделски машини.

Жътвената кампания тази година е към края си. От засетите над 12 милиона декара зърнени култури 98 процента вече са прибрани. Изгорели в пожари са едва около 3 хиляди декара посеви.

"Искаме хората, които са механизатори, да бъдат запознати с противопожарните правила. А и земеделската техника да бъде оборудвана с противопожарна техника. В първия момент, когато стане запалването, да се реагира мигновено", обясни комисар Толин.

Последвайте канала на

Десислава Станева
916 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини