Пожарът край Брезник се разгоря отново

  • 11 август 2015 16:34

  • 1094
  • 0
Пожарът край Брезник се разгоря отново
©

Пожарът край Брезник отново се е разгорял и ще се наложи намесата на хеликоптер. Това съобщи областният управител на Перник Ирена Соколова.

Тя поясни, че са смятали, че пожарът е потушен, но поради силния вятър са се разпалили тлеещи участъци в по-дълбоката част в изгорялата гора. „Ще се наложи намесата на хеликоптер, вече сме поискали от главния комисар Николай Николов", коментира Соколова пред „Фокус". Тя уточнява, че на мястото има над 40 души, използва се и високопроходима техника от пожарната и такава на Горското стопанство.

„По данни на специалистите е най-добре участъците, които се разпалват наново, да бъдат обработени с хеликоптер", уточни Соколова. Тя подчерта, че няма рискове за селата в района на пожара. „Имахме притеснение за един от ретланслаторите, но и там теренът е обезопасен. Рискът е да се увеличи територията, което не ни се иска, защото това е гора, която искаме да спасим и е предимно иглолистна", разясни областният управител и посочи, че по груби данни са засегнати около 200 - 250 дка.

Соколова уточни, че няма връзка между пожара около Брезник и този в Драгоман, въпреки че разстоянието по права линия е 50 км. „Но това създава затруднение по отношение на работата и трябва да се прецизира къде да бъде изпращана техниката", каза още Ирена Соколова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1094 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини