Владимир Чуков: Иранка не може да си взаимодейства с Ислямска държава

  • 10 август 2015 07:51

  • 3058
  • 0
Владимир Чуков: Иранка не може да си взаимодейства с Ислямска държава
©

Имаме класически случай на фалшиви документи, защото Ислямска държава и Иран са първи врагове, каза арабистът Владимир Чуков в ефира на бТВ по повод слуховете, че в България има лица, свързани с радикалната ислямистка организация.

Според коментатора по близкоизточни въпроси Руслан Трад, МВР е реагирало изключителни адекватно и е успокоило хората в България.

Западните разузнавателни агенции си имат доверие и взаимодействат по между си много добре, уви ние в Източна Европа все още не сме реформирани и не ни имат толкова голямо доверие, каза Чуков. Според него България е транзитна зона, а основната цел на джихадистите е Западна Европа. Ситуацията в бившите югославски държави е по-различна, все пак те имаха гражданска война, а ние останахме спокойни и не се стигна до сблъсъци между мюсюлмани и християни, допълни арабистът.

Липсата на емиграция и маргинизацията на цели етноси доведе до това, че много хора от Западна Европа отиват да се бият за Ислямска държава, каза Руслан Трад.

Тези двама човека, за които се говори през уикенда, са типични фалшификатори на документи. Трябва да се филтрира по-добре информацията, която е получавана от различните източници, завърши Чуков.

Проблемът в бившите югославски държави е, че изнасят бойци на два фронта – Близък Изток и Украйна, завърши Руслан Трад.

Последвайте канала на

3058 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини