Мечка изкара акъла на авджии

  • 08 август 2015 07:14

  • 4688
  • 4
Мечка изкара акъла на авджии
© Getty Images/Guliver

Кафява мечка изкара акъла на двама ловци в района на смолянското село Петково, пише Новинар.

Новината за близката среща бе съобщена от председателя на ловната дружинка Александър Милев, който всъщност е единият от потърпевшите.

Заедно със своя боен другар срещнали мечката, докато обикаляли, за да зареждат хранилките с царевица. Изведнъж животното пресякло пътя на пет метра пред автомобила им. Ошашканите авджии спрели колата и затаили дъх. Първоначално мечокът подминал дружелюбно, но после размислил и се върнал. Застанал на два метра пред тях, изправил се на задните си крака, разтърсил глава и заплашително изревал.

"Беше страшна, а ние изобщо не успяхме да реагираме. В паниката си не се сетихме да извадим камерите и да я заснемем. В един момент тя се обърна и си тръгна”, обясни Милев.

Той добави, че животното е било високо около 2 метра.

Само за юни са регистрирани седем нападения на мечки в Смолянско с нанесени материални щети. Жертвите са предимно овце и прасета. Инспекторите от РИОСВ са намерили доказателства, че нападенията са от кафява мечка. Най-голям е тормозът в района на Широка лъка. Два от постъпилите сигнали за нападение от дивото животно са от Арда, а по един от Левочево, девинското село Беден и чепеларското Студенец.

Страхът в Смолянско се е засилил до такава степен, че пострадалите стопани дори поискаха кафявата мечка да бъде застреляна. Засега обаче институциите не са взели решение дали да прибегнат до подобна крайна мярка и да отнемат живота на дивото животно, което броди из Родопите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4688 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Лорд Саурон

2015.08.08 | 15:29

1
Какво по-дяволите е "авджии" ??
Майна

2015.08.08 | 16:53

4
08.08.2015 | 07:50 Какво по-дяволите е "авджии" ?? Ловци на некъв странен език майна!

2015.08.08 | 16:52

3
Как ще убивате мечки , ненормалници? Във България е пълно със простаци, които си търсят причина да убият някой, за да си напомпат егото. Дайте да застреляме циганите, защо винаги търсите невинни за протести и претенции, а държава е пред разпад? Преобладаващото бг население е станало материално и алчно.
човек

2015.08.08 | 15:29

2
насрали са се гадовете

Добави коментар

Водещи новини