Омъжиха 13 - годишна за осми път

  • 29 октомври 2011 08:07

  • 10106
  • 16
Омъжиха 13 - годишна за осми път
©

13-годишна девойка от силистренско село има вече 8 съпрузи, разкриха социални работници от Добрич.

Преди няколко дни в дирекция "Социално подпомагане" в Добрич по телефона се обадил мъж, който съобщил, че семейство от добричко село се опитало да купи дъщеря му. По-късно се установило, че на телефона е бил не бащата на момичето, а чичо му. Социалните работници посетили веднага въпросното добричко село и направили проверка във въпросното семейство. Те обаче останали шокирани от информацията, че девойката вече е омъжена за сина на семейството, пише "Монитор".

“Свекърът и свекървата се грижат добре за булката. Самата тя също се чувства добре. Установихме още, че младоженецът е 8-ият пореден съпруг на момичето”, съобщи временно изпълняващият длъжността директор Веселин Гочев. В разговорите между непълнолетната младоженка станало ясно още, че момичето било омъжвано 7 пъти от собствените си родители.“

Водели я в различни семейства, омъжвали я, оставяли я при поредния си съпруг за около месец и после си я прибирали обратно”, казаха още социални работници.

Момичето не е сключвало граждански брак, но е омъжвано по ромските обичаи - имало е булчински рокли и тежки сватби. Иначе не може за толкова краткия си живот да се омъжи и разведе цели 7 пъти, коментират социални работници.На осмия път обаче явно схемата на роднините нещо се пропукала. Може пък момичето този път да  си е харесало новия съпруг и да не иска да се върне в Силистренско и вероятно заради пари чичото решил да се жалва на социалните работници. Пред тях невръстната булка признала, че дори не може да си спомни имената на всичките си "съпрузи" от предишните си “сватби”.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
10106 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
Vengeance

2011.11.03 | 21:59

16
Това не са хора , а човекоподобни паразити живеещи по техния си първобитен , дивашки начин на гърба на обикновения българин.Интеграция ли?Само втори възродителен процес може да ги интергрира.
Кик

2011.10.30 | 19:19

5
Втори възродителен процес???? WTF??? Пич- 21 век сме. Има и по-хуманни начини. Най- простия?? Ок - никакви обезщетения след второто дете. Ама защо бе- би казал някой- нали искаме повече деца? Да ама не- казвам аз. Искаме деца, но качествени. Който има възможност да си поеме сам третото дете- да го прави. АМИН. Аз например второ нямам възможност- щото щ съм досущ като циганин.
България

2011.11.03 | 21:54

15
Това е поредната статия за потъпкване на законите на България.За мангала закон няма.След някой и друга година може и докато се родят и да започнат да забременяват.Нямаме правителство което да се заеме с този и много други нередности в циганските гета визирам(кражби,плащане на сметки,данъци и много други неща).Те магаретата ще се подадат на възпитание,но циганите не.
xaxo

2011.10.30 | 21:30

14
Къде са сега другарите от правозащитните организации? Бездомните кучета поне ги кастрират, а за циганорите това не важи. Нещата могат да се променят единствено и само когато нормално работещите граждани спрат да внасят вноски в държавата. Било социални, било здравни. Защото тази циганска пасмина все от някъде и някой трябва да я издържа. Като начало е добре пред всяка банка да има по 50-60 човека, които чакат да си изтеглят парите. Няма да има нужда нито от протести, нито от стачки, нито от митинги. Ха нека всеки си представи какво ще стане, ако сега види, че навън пред всяка банка има по 50-60 човека. Нека тогава ми говорят за криза...
evgeni

2011.10.30 | 21:21

13
---- Прикрепено писмо (до дядо Минко Минков) ---- Подател: евгени славков До: sinod@abv.bg Относно: до дядо Минко Минков Дата: Събота, 2011, Октомври 29 12:39:51 ЕЕЩ Добър ден дядо попе и и ти дядо Марин Минков /Максиме/.Първо поздравления за 97 год.юбилей на дядо Минко и да бъде жив и здрав и да се разкае като не служи вече на "Звяра" чрез "Гръцкия Козел",които има два рога-"католически и "православен",защото и двата "рога" са в услуга на дявола.Гледах в репортажа по BTV-новините как в свърталище наречено "манастир" сте прельгали доста деца чрез родителите им и чрез учителите -вече приели белега на "Звяра",който е нечист заблудителен дух на религиите.Още в обедния репортаж се обясняваше как:: "Духовното надделява над телесното...".Обаче дядо попе това ,че човек живее и по доста години е в повечето случаи да се разкае човек ,та да неби след земния си живот се озове при онези "духовни"на които място е отредено в пъкъла.И още , в будиските и индуйските "храмове" има още повече столетници,така ,че тези ги разправяй на баба попадия.Говори се още как щели да реставрират някой си дървен идол с човешко име за да не си изгуби "Чудотворните си свойствата " ???!!! Ало Попе,ако тези неща ,които ви се развалят и похабяват/идолите/ и червей ги пояждат и имат СРОК на ГОДНОСТ не са от Господа.Тра-ла-ла дядо защо имате и по две имена , не виждате ли че другия рог/католицизма/ си имат и по един номер след ИМЕНАТА !!!! Просто ДВУЛИЧНИЦИ и ТРИЛИЧНИЦИ. Кажи ми дядо, дявола колко ЛИЦА има след като е направил толкова МНОГО РЕЛИГИИ и толкова ИСТИНИ при положение ,че Господ е Един и Истината е Една ????!
Петкова

2011.10.30 | 20:34

12
Какво да кажа освен.....Циганска работа.
kinesiotapebg.eu

2011.10.30 | 20:33

11
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu
korneli

2011.10.30 | 20:29

10
За склоняване към проституция - престъплението на родителите й - присъда. (защото знаем, че те получават поне по 12-27 000 лева за дъщеря си винаги, при всеки брак) За Съвокупление с малолетно лице от др.пол -престъпление на 8 циганина досега. Като теглим чертата - колко народ е трябвало да влезе в затвора досега? Поне 10 човека... А вероятно има и други престъпления - отвличане, злепоставяне ...Изобщо, цялата история е като един колоквиум по наказателно право за студенти!
PLAMENP59

2011.10.30 | 20:29

9
Това са етнически особеностити за които ромските организации говорят постоянно.Ами нека си ги има .Няма лошо.То много особености имат.Но за да се почне от някъде и за да знаем как се самоопределя всеки гражданин на страната нека направим така.Вписваме го като гражданин на България.Етност-циганин или ром.След това правим промени и в НПК.То много промени трябват но да дам няколко примери. Не подлежат на наказание лица от етнос Іцигани :1.Събиращи кабели от енергопреностата мрежа. 2.Събиращи дърва без разрешително. 3.Сключващи брак с непълнолетни. 4.Придобиващи чужда собственост по непозволен от закона начин. 5.и т.т и т.н.и т.н. Като се напишат допълненията към закона да се даде възможност на етноса да се запознае с тях и после всеки да се самоопредели като какъв да бъде вписан. Хем повече места в затворите ще има, хем веднъж за винаги ще спрем да плюем по тези хора, щото не можем да разберем че това си е тяхна етническа особеност.Така и вълкът ще е сит и агнето цяло.Хем ще запазим етническите особенности, хем ще се спазват законите.Е това че законите няма да са еднакви за всички е подробност.То не може всичко на веднъж.
AlexK

2011.10.30 | 03:11

2
Abe Plamene : to ako ne pdlejat na nakazatelna otgovornost za nishto ; to vsichki shte se pishem mangali,nali?
717

2011.10.30 | 20:29

8
Ako se e umujila za teb nqma da imash nishto protiv :D Suglasen sum s teb
inferno

2011.10.30 | 20:29

7
Поредното доказателство че трябва да се приеме закон за принудителната кастрация на такива социално безполезни субекти (визирам цялата ромска общност)

Добави коментар

Водещи новини