Чудотворната икона на Св. Богородица ще бъде в Бургас

  • 31 юли 2015 14:12

  • 1389
  • 0
Чудотворната икона на Св. Богородица ще бъде в Бургас
© Булфото

С церемония от 13.00 ч. утре от Националния исторически музей ще бъде изнесена и предадена на свещеника от Бургаската енория Емилиан чудотворната икона на Св. Богородица от манастира "Козница", разположен край град Драма, Гърция.

В нея са вградени и мощите на четирима знакови светци - Св. Пантелеймон, Св. Харалампий, Св. Дионисий и Св. Петка Българска, съобщиха от музея.

С полицейски експорт иконата ще бъде изпратена в Бургас, където около 16.30 ч. ще бъде посрещната от кмета на града Димитър Николов и сливенския митрополит Йоаникий пред храма "Св. Николай Чудотворец" в квартал "Меден рудник".

Храмът е един от най-уникалните в България - излят от бетон и с огромни размери /той е вторият по големина у нас след "Александър Невски"/, стои недовършен вече няколко години, отбелязват от НИМ.

Свещеник Емилиан обаче е изработил иконостас от картон, макрофотоси вместо икони и вече една година служи в храма. Очакванията са Света Богородица и четиримата светии да допринесат за дарения за довършване на църквата.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1389 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини