Проверяват как работят шивашките фирми в жегите

  • 27 юли 2015 18:29

  • 1332
  • 1
Проверяват как работят шивашките фирми в жегите
©

Служители на дирекция "Инспекция по труда" в Добрич са извършили две проверки на шивашки фирми, за да проверят температурите в работните помещения, съобщи директорът й Маргарита Антонова. Не е установено превишаване на максимално допустимите температури. И на двете места е имало работещи климатици.

Трудовите инспектори са провели разговори с работодатели, особено в селското стопанство, за да им препоръчат изместване на работното време в по-ранните сутрешни часове или предприемане на други мерки във връзка с високите температури. Днес в Добрич най-високата измерена температура е била 33,3 градуса по Целзий, съобщиха от Метеослужбата в града. Тя обаче е далеч от стогодишния максимум за тази дата - 38,6 градуса. Прогнозата за следващите дни е максималните температури в Добрич да са между 33 и 38 градуса.

Затова от Инспекцията по труда препоръчват на работодателите да предприемат мерки за защита на живота и здравето на работещите в горещините. Особено проблемни в жегите са производства, където има допълнителни източници на топлина, като шивашки и обувни фирми, перални и др. , както и строителни обекти. При необходимост там ще се препоръчва промяна на работното време, повече почивки и осигуряване на питейна вода.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1332 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.07.30 | 18:06

1
АКО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ СИ ПОЧИВАТ В ЖЕГИТЕ.ЗНАЧИ НЕ СТЕ ОТ ТАЗИ ДЪРЖАВА.А ОТНОСНО ПРОВЕРКИТЕ ТЕ СА САМО ПРОФОРМА

Добави коментар

Водещи новини