Реформаторите са против увеличаването на осигурителната тежест

  • 15 юли 2015 09:32

  • 1017
  • 1
Реформаторите са против увеличаването на осигурителната тежест
© Булфото

Реформаторският блок е против увеличаването на осигурителната тежест с предлаганата пенсионна реформа, заяви депутатът Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на пред БНР.

"Увеличаването на осигурителната тежест с два процентни пункта пряко и непосредствено натоварва производителната част от българските граждани, именно тези, които и в момента плащат, работят, понасят огромна част от осигурителните плащания в България, и те да понесат още два процента. На нас не ни се струва най-справедливият вариант и включително по тази тема ще има сериозен дебат в Народното събрание", каза Димитров.

Реформаторите ще настояват за намаляване на разходите в енергийните дружества и на дефицита в НЕК с новия закон за енергетиката, каза още Димитров: "Бяха давани примери как се поливат ливади за три милиона евра, като след намесата на новото управление сумата беше намалена повече от три пъти. Това е реформата в държавната енергетика - оптимизиране, намаляване на излишни, бих казал прахоснически, разходи. Това го няма в пакета, предложен от правителството. Ние предгаламе да става с наредба на министъра на енергетиката".

Последвайте канала на

Десислава Станева
1017 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
КОСТОВ

2015.07.15 | 10:48

1
/Реформаторите/Лаинарите са против поскъпването на тоалетната хартия.

Добави коментар

Водещи новини