Извънредна проверка на строителството на пътен възел Шумен-Белокопитово

  • 08 юли 2015 15:48

  • 1697
  • 2
Извънредна проверка на строителството на пътен възел Шумен-Белокопитово
© АПИ

По разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена АПИ направи извънредна инспекция на пътен възел Шумен-Белокопитово, за да анализира причините, довели до закъснение в строителните дейности на автомагистрала „Хемус“.

Анализът показва, че изпълнените бетонови работи не са достигнали необходимата якост. По тази причина не може да се пристъпи към изпълнение на следващите дейности от работния график, което налага удължаване на срока на строителните дейности най-малко с месец. Извършва се и замерване на качеството на влаганите материали.

Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена получи и нов преработен график с реални срокове за завършване на обекта, който предвижда удължаване на строителните дейности с 25 дни.

По договор пътният възел на Шумен-Белокопитово трябваше да бъде завършен на 15 юли. При инспекцията си на терен в края на миналата седмица министър Павлова установи значително забавяне в изпълнението на строително-монтажните дейности на целия участък.

Участъкът Белокопитово-Каспичан от автомагистрала „Хемус“ е с дължина близо 5 км. В него се изгражда най-големият пътен възел у нас с разгърната дължина 10 км. В участъка се изграждат 11 съоръжения.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1697 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.07.08 | 21:15

2
Каспичан - Белокопитово било 5 км. Абе ,невежи не пишете идиотщини. Няма ли кой, да Ви спре? Егати ...малоумието!

2015.07.08 | 17:16

1
Изрязали сте и.диотщини. Да, това можете. И до там.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини