В етнографския комплекс "Етър" посрещнаха 13-милионният посетител

  • 02 юли 2015 14:45

  • 1057
  • 0
В етнографския комплекс "Етър" посрещнаха 13-милионният посетител
© Булфото

В единствения в България етнографски музей на открито - комплекс "Етър" край Габрово, днес с хляб, сол и дарове бе посрещнат 13-милионният посетител.

Около 11.00 часа Снежана Неделчева - 55-годишна българка от Разград, която две десетилетия живее и работи в Дания, прекрачи централния вход на комплекса и беше посрещната от екипа на музея на открито с хляб, сол и дарове - ръчно изработени от етърските майстори сувенири. Неделчева получи от директора на музея Светла Димитрова удостоверение, че е 13-милионният посетител на "Етър" в 51-годишната история на музея.

Минути след Снежана Неделчева прага на музея пристъпи младо семейство от Добрич, което стана посетител 13 000 001. Нина Иванова и Аспарух Атанасов, заедно с двете им дъщери - тригодишната Елисавета и двумесечното бебе Белослава, също получиха цветя и дарове от екипа на музея и се подписаха в почетната книга. През годините след откриването му през 1964 година първият у нас етнографски музей на открито се утвърждава като един от най-посещаваните туристически обекти в страната, информираха от екипа на "Етър". За 50 години музеят е посетен от над два милиона чуждестранни туристи от около 100 държави, информира БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1057 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини