Ограждат 50 детски площадки в София

  • 01 юли 2015 15:17

  • 1037
  • 0
Ограждат 50 детски площадки в София
©

Огради ще бъдат поставени около 50 детски площадки в София, за да се спре практиката на някои нагли шофьори да паркират колите си в тях. Това съобщи пред БНР директорът на Столичния инспекторат инж. Веска Георгиева. Тя обясни, че наскоро огради са били поставени около две площадки на ул. „Зли дол” в жк „Красна поляна”.

Георгиева подчерта, че по време на проверките инспекторите съставят констативен протокол и задължително заснемат автомобилите на нарушителите. „Проверяваме собственика чрез системата на КАТ, след което го каним да дойде и да плати глобата си с фиш от 50 лв.”, заяви тя и допълни, че много граждани се явяват, плащат санкцията и изказват съжаление. Имало обаче и арогантни столичани, които не се явявали.

„При неплатен фиш се съставя акт. Наказателното постановление се издава от районния кмет, на чиято територия е извършено нарушението”, уточни шефката на Столичния инспекторат.

Тя допълни, че най-нахалните шофьори не само паркират на площадките, а дори оставят колата си да се допира до катерушките. Други пък се карали с инспекторите. Георгиева призова гражданите също да заснемат нарушителите и да подават сигнали срещу тях.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1037 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини