Комшии не могат да изгонят клошарка, настанила се на стълбите им

  • 01 юли 2015 09:07

  • 4130
  • 7
Комшии не могат да изгонят клошарка, настанила се на стълбите им
©

Комшии не могат да се справят с клошарка, напълнила блока им с боклуци и бълхи. Хората са кръстили сградата „резерват на заразата“.

Жената се казва Надя Славкова (на снимката) и се е настанила в кооперация в центъра на столицата.

„Страхотна воня е“, оплакват се хората.

„Тук е така може би от 15 години, но сега вече е нетърпимо. Преди тя беше окупирала всички общи части- мазето, тавана. Сега сложихме метални врати, за да няма неин достъп и тя се настани на стълбите, продължават те.

Не може да се живее така 15 години. Това е всеки ден - кучета бездомни, които вият от глад, бълхи, които ни хапят. Не можем, да си ползваме мазетата, не можем да си ползваме таваните, категорични са те.

Някои от живущите са напуснали сградата, защото, по думите им, това прилича на третия свят. „Каква европейска столица е това“, възмущават се хората.

Тя абсолютно отказва всякакво съдействие, етажната собственост я предупреди, но това нямаше резултат, жалват се хората.

Самата Славкова се оправда, че от 7 години е без работа, с 4 езика.
„Това е“, подчерта тя.

„Имам проблеми. Трябва да има помещение, където да сортирам. Боклуци, да, но ако не е някой като мен, кой ще ги рециклира“, споделя жената.

Когато ножът вече е минал през кокала, няма какво да се каже. Така се изхранвам и плащам сметка за ток, категорична е жената.

Според кмета на район „Триадица“ Николай Терзиев законът не позволява много.
„Всичко, което позволява законът за етажната собственост, ние ще подкрепим и помогнем. Не се знае дали тя ще има възможност да плати, тя е длъжник към Топлофикация, Софийска вода. Ако целият блок желае това, тази жена може да напусне сградата само по съдебен ред“, обясни той.

Последвайте канала на

4130 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
banda88

2015.11.02 | 12:48

7
Съберете се от блока, дайте и 200 лева да има къде да иде и някоя бечер двама с качулки да я изнесат, ако не го направи доброволно - така се процедира в наща държава .. сори, но ако имах деца, които да живеят в тая мизерия нямаше да ми мигне окото!

2015.07.02 | 01:22

6
че заключвайте входа бе....

2015.07.02 | 01:22

5
Абе някой по-здрав я хваща и я изхвърля навън. Каква е тая свободия, заради един човек цял блок с хора да страда.
Vae Victis

2015.07.01 | 21:05

4
Жената не живее на стълбите, има апартамент. Просто е напълнила входа с боклуци.
г

2015.07.01 | 16:36

3
то хбаво, ама да набарат и съседите и дето пробиват с дрелки и чукат до посред нощите, печат си рибата ежедневно на терасата където хората си простират дрехите и ги перат по 3 пъти и не могат да си отворят прозорците, да не палят огън под същите тераси с гуми за да си сварят компотите, да не пушат в асансьора, да не си изхвърлят строителните отпадъци от терасата, да не с ремонтират колите и изхвърлят боклуците пред блока и още 10000 неща! Разни решили да спестят от строителни отпадъци да не си изхвърлят със стотици чували в защитени зони до морето точно в периода на кампанията да изчистим България и тнт и тнт. Да стигнат до най-големите замърсители така и тогава да ме занимават с бабката.
anonimen

2015.07.01 | 14:04

2
horata ot bloka mogat spokoino da si re6at problema ,kato se hvanat i izhvarliat vsichko sortirano na stalbite,a tya v doma si da pravi kakvoto iska!

2015.07.01 | 13:18

1
горди сме че сме в ЕС...

Добави коментар

Водещи новини