НПО към младите: "Не на марихуаната"

  • 26 юни 2015 16:02

  • 1710
  • 3
НПО към младите: "Не на марихуаната"
©

С призив "Не на марихуаната" се обръща към младите хора фондацията "Бетел-България" в Международния ден за борба с наркотиците. Според Диана Ремесел - директор на фондацията, това се подценява и дори напоследък се лобира за легализиране на марихуаната "уж с медицински цели", информира БТА.

"Бетел-България", която работи вече 11 години у нас, е клон на международната организация "Бетел-Интернасионал" със седалище в Мадрид. Организацията има центрове в 29 държави. В България тя работи с хора със зависимости и с бездомници. За 11 години в представителството на "Бетел-България" са потърсили помощ около 2900 млади хора със зависимости и над 3000 родители, каза Диана Ремесел. В центрове на организацията има и младежи от Силистра.

През тази година "Бетел-България" работи по три проекта - два по Норвежката програма за европейските грантове за неправителствени организации и един от фонда за социална закрила към МТСП. Днес фондацията организира в Силистра публичен дебат за домашното насилие в семействата, в които има зависими, и как може да се помогне на тези хора да не бъдат отхвърлени. Силистра е петият град след Радомир, Петрич, Монтана, Несебър, в който се провежда такъв дебат.

Проявата, организирана със съдействието на Превантивния информационен център по зависимости и отдел "Образование и младежки дейности" на Силистренската община, бе в две сесии - за ученици и за представители на различни институции, работещи по тези проблеми.

Последвайте канала на

1710 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.06.27 | 17:54

3
НПО - Не на марихуаната !? не моа а повервам !?
xax

2015.06.27 | 17:54

2
ае у лево

2015.06.27 | 12:43

1
Оха, всеки ден дърпам зелено, толкова е готино... Опитайте и друго ще говорите ;)

Добави коментар

Водещи новини