Домусчиев с остри нападки срещу КЕВР

  • 25 юни 2015 16:17

  • 2013
  • 5
Домусчиев с остри нападки срещу КЕВР
© Булфото

КЕВР не е ефективна. Каквото и решение да приеме парламента, то не се изпълнява от комисията или го правят по някакъв техен начин.

Това заяви Кирил Домусчиев, председател на КРИБ по време на среща в парламента с работодатели, синдикати и представители на парламентарни групи във връзка с увеличаването цената на тока. "Благодаря на депутатите, че отложиха с един месец решението на КЕВР. Това е важна и първа стъпка. Тя показва, че има желание да се работи и да се търсят решения. Всички видяхте сравнителния анализ на тарифата на Европа на европейските системни оператори. България и Дания са страните с най-висока компонента "Задължение на обществото". Тя не спира да расте през последните няколко години, а това означава, че ставаме непроизводителни", поясни Домусчиев. 

"Три пъти се увеличава компонентата за високо и ефективно производство. Хората, които имат интерес да точат държавата чрез енергетиката, продължават да го правят. Затова е необходимо всички да направят компромиси с цел да вдигаме заплатите и да откриваме нови работни места. КЕВР е над закона и е една организация, в която вече не виждам експертност", допълни председателят на КРИБ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2013 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.06.26 | 10:36

5
Гелосания взе да прекалява.

2015.06.26 | 10:36

4
Как да каже имена, като после неговото или на някой негови роднини ще лъсне за приватизация на държавни предприятия като Балкан Ловеч + държавният резерв от цветни метали към него, колко кораба наряза от българският флот и т.н.. Тръгнал да продава чехли по сергийте после две, три, и аз продавам гащи и то по интернет ама не мога да си купя още завод защо ли. Той и Рокфелер продавал ябълки ама кой споменава богата му леля ;)
а цацата къде е?

2015.06.26 | 10:36

3
имена господин олигарх кой крадат от енергетика.

2015.06.26 | 06:22

2
Кирчо честен лис си с това дет го казваш,за вдигане на заплати,или мислиш че сте се свие това което влиза в твоя джоб,а за новите работни места какво стана с БМФ
Karo

2015.06.26 | 06:21

1
Това със заплатите все едно не съм го чул. Нали политиката на България, беше най евтината работна ръка и плоския данък за привличане на ''ИНВЕСТИТОРИ'' тип ЕРП-та.

Добави коментар

Водещи новини