Спасителите не могат да плуват

  • 23 юни 2015 11:06

  • 3544
  • 3
Спасителите не могат да плуват
©

"Плувната култура" на голяма част от спасителите по морето е под всякаква критика. Това на практика означава, че те изобщо не знаят да плуват или едва се крепят във водата. За месецът, през който трае курсът за водно спасяване срещу 280 лева, но само в работните дни, т. е. около 20 дни, напредъкът е повече на теория. Тези шокиращи факти разкри плажен "морски вълк" с десетилетия практика, пише "Всеки ден".

"Спасителите по морето са гола вода. Повече от половината момчета не могат да плуват", посочва той.

За да се запише желаещият за тапия за воден спасител, освен да си плати, трябва да е навършил 17 години и да представи медицинско свидетелство за "физическа годност за занимания с плуване и гмуркане". има и изискване кандидатът да може да преплува 50 м. свободен стил за цяла минута време. И още 25 м. бонус, но за неопределено време - за колкото може плувецът. Има и още едно важно изискване - кандидатът сам да си е направил застраховка "Злополука" за времето на курса.

Ученици от вътрешността на страната масово се записвали за курсовете, като основно си търсели работа по басейните на хотелите, а не на морския бряг. Освен, че на малките водни площи по-малко им личали недостатъчните плувни умения, имало и друга много по-основна причина - от кухните на хотелите им давали поне по едно ядене на ден безплатно.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3544 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.04.23 | 07:10

3
Спасителите НА могат да плуват, Пък в Новини.бг не могат да пишат .
Стефан Пенчев

2016.04.23 | 07:10

2
Аве, що не се.... Много интересно като не могат да плуват как така има толкова много спасени? Никой не слуша като спасителите свирят и на големи плувци се правите всички пък като ви дръпне течението или стъпите в яма помощщ у-а педера си !

2016.04.23 | 07:10

1
В България не останаха спасители.Разходете се след Созопол надолу ще видите само 60+

Добави коментар

Водещи новини