Седем милиона нужни за укрепване на свлачище край Сухиндол

  • 19 юни 2015 13:34

  • 1995
  • 1
Седем милиона нужни за укрепване на свлачище край Сухиндол
©

Над 7 милиона лв. ще струва укрепването на активирало се огромно свлачище край Сухиндол, което затвори пътя към Севлиево и яз."Александър Стамболийски". Това сочат предварителните изчисления на проектантите, съобщиха от областната асминистрация.

В четвъртък следобед областният управител проф.Пенчо Пенчев и главен комисар Николай Николов- директор на "Пожарна безопасност и защита на населението", бяха на свлечения участък. Те разговаряха с представители на проектантите и служители на община Сухиндол, които вече работят по предварителен проект за укрепване и предотвратяване на неговото разрастване.

50-метровото свлачище между Сухиндол и Севлиево се активизира през месец април. Повече от 193 000 куб.м скали и пръст може да се изсипят на пътното платно, което граничи с коритото на река Росица, обясни кметът на Сухиндол Пламен Чернев.

Специалисти, хидроинженери от Геозащита Плевен три пъти са правили снимки на склона и свлачището и са сондирали, за да стигнат до здрава основа. Първоначалните изводи са, че ще се наложи изкопаването на стотици кубици земна маса, за да се стигне до стабилна основа. Освен това ще се наложи и допълнително укрепване на склона и бреговете на реката, както и частично изместване на пътя. Средства ще са нужни за изграждането на подпорни стени и подходи.

Последвайте канала на

1995 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2015.06.20 | 11:14

1
7 000 000 (милиона) на едро или на дребно.

Добави коментар

Водещи новини