Протестиращите блокираха движението по една от основните улици в кв. "Орландовци" (обновен

  • 16 юни 2015 20:51

  • 3115
  • 5
Протестиращите блокираха движението по една от основните улици в кв. "Орландовци" (обновен
© Булфото

Над 200 души са се събрали в квартал „Орландовци" на насрочения за 20:00 ч. протест. Към момента обстановката в квартала е спокойна, и няма напрежение.

Протестиращите блокираха движението по една от основните улици в столичния квартал "Орландовци". Полицията не допуска събралото се множество да стигне до ромската махала.

Протестиращите се обявиха за промяна в редица закони, които да бъдат спазвани от всички. Протестът към този час протича нормално и без напрежението да ескалира. Част от присъстващите на площада пред читалището в квартала се обявиха срещу ромски лидери, които заплашвали техни роднини.

Това съобщи директорът на столичната полиция Младен Маринов. Той коментира, че официално заявен протест в общината за тази вечер няма. На място е и главният секретар на МВР Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в.

Полицията гледа на събралите се като на спонтанно дошли граждани. Затова и органите на реда няма да се намесват, освен ако напрежението не ескалира.

В същото време Софийски районен съд решава за задържаните младежи в "Орландовци". Продължава издирването на пети човек, за когото полицията предполага, че е съпричастен към инцидентите в района преди дни. Органите на реда не разполагат с потвърдена информация за подготвяни нападения в други ромски квартали в София, отбеляза Маринов.

Той съобщи още, че арестуваните от вчера са освободени, защото нарушението им не предвижда задържане. „Проверяваме лица, които имат съмнително поведение”, заяви Маринов.

Директорът на СДВР уточни, че познава голяма част от хората на протеста, тъй като е работил дълго време в поделението, което се намира в края на ж.к. „Бенковски”.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3115 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.06.17 | 18:49

5
Щом не сеизселят самостоятелно - бой!
Адолф

2015.06.17 | 07:15

4
Аз не съм расист!Нямам нищо против мангустите....даже мисля, че всеки трябва да си има по една мангуста на двора!
Vanko

2015.06.17 | 04:00

3
Аз само не разбрах къде бяха хората тази вечер, а тука някакви герои ми говорят за етнически войни.Всички реват, а когато дойде денят на истината се покриват като мишки, уплашихме се от 20 ареста и всичко замря.Много жалко за България.

2015.06.17 | 04:00

2
изтрепа и ще отпътуват за майчината им родина.Братята им ще ги чакат на границата за да ги пообидят както преди 30 години.
Различните

2015.06.17 | 03:59

1
от Българина спешно да напунат Българските земи,че ще се изтрепа племето наведено муслиманско забулено от последно качество.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини