Пети ден продължава протестът на полицаите (видео)

  • 16 юни 2015 11:06

  • 1579
  • 1
Пети ден продължава протестът на полицаите (видео)
© Булфото

Пети ден продължава протестът и трети ден палатков лагер пред Народното събрание на служителите от сектор „Сигурност”. Протестиращите са издигнали плакати „МВР има нужда от реформа, а не от заложници” и „Да служим на народа, а не да слугуваме на политиците!”.

В момента на палатковия лагер има петима служители на сектор „Сигурност” пред парламента, предаде "Фокус". Поводът за протеста им е предлаганата от министъра на труда и социалната политика Ивайло Калфин пенсионна реформа в сектора и увеличаването на възрастта за пенсиониране с 2 месеца на година.

В момента, за да се пенсионират полицаите, трябва да имат 27 години трудов стаж, от които 18 прекарани в системата, без изискване за минимална възраст, те могат да се пенсионират. Председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Валентин Попов обясни, че разрешението за палатковия лагер на служителите от сектор „Сигурност” е за срок от десет дни като ще има протестиращи служители всеки ден.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1579 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
novia

2015.06.17 | 07:47

1
Eи до кога ще си правят експерименти с тия хора...? Кога ПОЛИЦАЙТЕ ще имат спокойствие и ще си вършат работата на спокойствие без да се притесняват от това че на някой му скимнало да променя отново закона за МВР.Е аз искарах три промени. Втора категория- 20 години служба. После 25г. После 27. Е наи накрая се отървах от малоумните ни управници.Е за това няма закони дойде някой на власт и се насере

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини