Ако Цветан Пъков е карал със 78 км/ч, няма как да влачи Петьо 70-80 метра, каза бащата

  • 12 юни 2015 10:23

  • 4591
  • 2
Ако Цветан Пъков е карал със 78 км/ч, няма как да влачи Петьо 70-80 метра, каза бащата
©

Почернените родители на 6-годишния Петьо от Панагюрище Петър и Десислава Гевечанови коментираха експертизата, според която Пъков е карал джипа си със 78 км/ч., както и внесения обвинителен акт срещу него.

Ако шофьорът Цветан Пъков е карал със 78 км/ч, няма как да влачи Петьо 70-80 метра. Това каза пред БТВ бащата на 6-годишното момченце, което загина на 14 април. „Щеше да спре на 2-3 метра”. Почерненият родител иска да не се съди за убийство по непредпазливост, а да се оцени, че е карал над допустимата скорост – почти още толкова.

Семейството отрече твърденията на адвоката на Пъков, че бизнесменът се е опитал да помогне на блъснатия Петьо. „Седеше, переше си ръцете, говореше по телефона. Поискахме разпечатка да видим с кой е говорил, дали е звънял на 112. Но и той самият е казал, че звънял на приятелката му, не знаел в този момент телефона на бърза помощ”, разказа Петър.

Десислава потвърди, че действително е имало искане от Окръжна прокуратура-Пазарджик за ексхумация на тялото на детето, тъй като в аутопсията имало сериозни пропуски. „Обадиха ни се от Окръжна прокуратура-Пазарджик и изискаха това. Съпругът ми и адвокатката ни ходиха там. Но ние отказахме”, обясни тя и добави, че заради наказанието на Пъков – по-малко от 6 години в общежитие от отворен тип, не си заслужава да се осквернява паметта на детето.

На следващия ден на семейството се обадил главният прокурор Сотир Цацаров. „Извини се за исканията към нас и ни каза, че нещата приключат в срок и са в срок до този етап”, каза майката.

"В общежитие от отворен тип – те са като на курорт. Събота и неделя са си вкъщи, с право на телевизор, на телефон. Като студенти”, коментира семейството за наказанието на шофьора-убиец.

„С убийството на нашето дете той не уби само него, а и нас и още четири поколения – и прабаби, и дядовци, и нас, и братя и сестри”, сподели Десислава. По-малкото братче на Петьо, който е на две годинки, все още пита за него. „Казваме му, че бате е звездичка и го гледа отгоре”, сподели майката. Почернената майка сподели, че всеки ден малкото й дете говори на снимката на братчето си и му казва "Лека нощ" вечер.

Бащата си направил татуировка с лика на Петьо, с която иска да запази спомена за детето си. „Това ми дойде отвътре, че той трябва да е с мен. Той ми беше дясната ръка и така ще си остане”, каза през сълзи той.

„Постоянно имаме подкрепа. Хората са зад нас. Казаха, че няма да се оставят нещата така. И ние се надяваме, защото на всеки може да се случи това нещо. Никой не е застрахован някой самозабравил се идиот да им съсипе живота”, смята Петър.

„На 5 септември от 6:00 ч. организираме национално шествие във всички градове в България с призив да уважим паметта на всички загинали деца и хора по пътищата”, каза Десислава. „И да предпазим живите”, добави Петър.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4591 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Val

2015.06.13 | 17:18

2
BOG BAVI NO NE ZABRAVIA, tozi koito e ubil deteto i tezi deto mu pomagat i si misliat che sa nad zakona mnogo ama mnogo greshat ima po velik zakon da mu misliat kakvo gi chaka
Критика

2015.06.12 | 22:46

1
В никакъв случай не оправдавам шофьора,но и да карал със 78км/ч спирачният му път ще бъде минимум 25-28м.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини