Днес ще се състои националната кампания "Чети с мен"

  • 06 юни 2015 08:03

  • 1508
  • 1
Днес ще се състои националната кампания "Чети с мен"
© Булфото (архив)

По инициатива на държавния глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното днес ще се състои второто издание на националната кампания за насърчаване на четенето "Чети с мен", съобщава прессекретариатът на президента.

Основната програма на инициативата е с начало 10.00 часа в Градската градина в столицата и ще продължи до 17.00 часа в София и в десетки градове в цялата страна. От 10.00 часа в Градската градина в София (в пространството на бившия мавзолей, срещу Националната художествена галерия) президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще даде начало на инициативата заедно с писатели, музиканти, артисти, художници, журналисти и политици, които ще четат откъси от любими книги.

Програмата на инициативата в столицата предвижда ателие "Нарисувай си приказка" и специално издание на "Пощенска кутия за приказки". Екипът на фондацията "Детски книги" ще подготви програма за деца, а сайтът AzCheta.com ги предизвиква да се включат в инициативата, маскирани като любимите си литературни герои.

Инициативата на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното се осъществява с подкрепата на Столичната община, Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, асоциацията "Българска книга", Съюза на народните читалища, Българската библиотечно-информационна асоциация, фондациите "Глобални библиотеки", "Детски книги", "Изи Арт", "Бисерче вълшебно"

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1508 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2015.06.06 | 17:48

1
Вярното е. Сричай с Мен.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини