Градушка като орех удари Жеравна

  • 05 юни 2015 21:41

  • 2707
  • 0
Градушка като орех удари Жеравна
©

Силна градушка с ледени зърна колкото орех е паднала в Жеравна - съобщи кметът на селото-архитектурен резерват Иван Димитров, цитиран от "Труд". Засегната е половината територия на населеното място. За щастие, фатални щети няма. Но пораженията върху градините и земеделските земи са сериозни.

"От лозята на входа на селото са останали само пръчки. Май тази година грозде няма да ядем", заяви кметът. Едра градушка се изсипала и върху близкото с. Ичера, което също е с възрожденска архитектура. Местни жители се оплакаха, че на някои от къщите прокапали покривите.

Поражения върху бъдещата реколта в селата от равнинната част на община Сливен няма. Хората са доволни, че Полигонът за борба с градушките си е свършил работата. В областния център Сливен на 5 юни привечер имаше краткотрайна буря с малко градушка. От общината съобщиха, че са се излели 60 литра на квадрат.

В някои четири района на града улиците и кръстовищата са останали за няколко часа под вода. Има сигнали за наводнени къщи в Сливен и селата. От общината съобщиха, че от следващата седмица започва работа постоянна група за комунални дейности, която ще отговаря за постоянната поддръжа на отводнитените съоръжения.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2707 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини