Търсят място за настаняване на жителите със съборени къщи от Гърмен

  • 03 юни 2015 14:46

  • 2463
  • 9
Търсят място за настаняване на жителите със съборени къщи от Гърмен
©

Търси се място, което да се предложи за наставяне на засегнатите жители в Гърмен, чиито жилища ще бъдат съборени. Това коментира вътрешния министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. в кулоарите на НС.

Бъчварова бе категорична, че прилага това, което е в правомощията на МВР,. Тя припомни, че е била е два пъти в Гърмен и нейните предложения са дали много добри резултати.

Припомняме, че протестиращите в Гърмен дадоха срок за събаряне на постройките до 18 юли.

„Всички държавни институции, които са на местно ниво, влязоха на проверка, включително и ЧЕЗ, които по тяхно желание влязоха, за да установят действителното положение. Проверявали сме по всички проблемни линии”, заяви вътрешният министър и посочи, че се издават актове, но се е оказало, че нарушенията са по-малко, отколкото са очаквали.

Бъчварова съобщи, че е имала среща с областния управител, като се „търси евентуално място, което да се предложи за настаняване на засегнатите жители”. „Въвеждаме видеонаблюдение, преговаряме с тях. Не мисля, че има друга ефективна мярка към момента за справяне със социалната и обществена ситуация”, коментира Бъчварова. В момента се сформира Междуведомствен съвет за превенция на конвенционалната престъпност, каза още Бъчварова. „Има представители на различни институции и започваме да работим в тази посока. Лично за мен, първата и най-ефективна е изграждането на видеонаблюдение”, обясни тя.

Планират се разговори с кметовете, ще им се дадат методически указания как да действат, обяви вицепремиерът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2463 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Волен Сидеров

2015.07.03 | 01:22

9
Аз ше им намеря. Пращайте ги в офисите на АТАКА.
Иванов -София

2015.07.03 | 01:22

8
Защо държавата ще им търси място ? От къде на къде държавата с парите от моите данъци ще компенсира крадци за да възстанови справедливостта ?Тези цигани са дошли от някъде и са се самонастанили в това китно македонско село.Държавата е длъжна да ги изгони и принудително да ги закара там от където са тръгнали
Ех

2015.07.03 | 01:21

6
Ех, ако не беше се провалило санирането щеше да има апартаменти колкото искаш. Ама хората усетиха измамата. Така безславно пропаднаха кроежите на американското посолство и на подлогите им у нас. Всички обикновени хора се досещаха, че ще дотрябват апартаменти за цигани и бежанци, както и стана впоследстние. На Лъжливото Лиле носът и е доста дълъг. На Баце - също.

2015.07.03 | 01:21

7
На Баце оная работа също му е дълга. Боли ли, комуне, като ти го слага отзад, ох на батя червеното дупенце.

2015.07.03 | 01:20

5
тази "убавица" защо не ги настани у тях да ги интегрира по бързо
Пешо

2015.07.03 | 01:20

4
Настанете ги в НДЕК Ковачевци, бежанците освободиха комплекса...

2015.07.03 | 01:20

3
А на хората пострадали от наводненията кога ще осигурят жилища а или само циганската сган са ГРАЖДАНИ на тая държава .
Василева

2015.07.03 | 01:20

2
абе , от къв зор ще ги настаняването с парите на данъкоплатците, и защо сте така загрижени за тях - има квартири под наем да отиват да се настаняват, ние как може да живеем и да си плащаме наема, ами хайде тогава на всички българи които са под наем им осигурете място за живеене . Г-жо, Бъчварова тая няма де е бъде така както си мислите, или ще настанявате всички бездомни били те българи или цигани или ще има още бунтове
До гост-а:

2015.06.03 | 23:08

1
03.06.2015 | 16:45 "На Баце оная работа също му е дълга. Боли ли, комуне, като ти го слага отзад, ох на батя червеното дупенце."... ами след като знаеш колко му е дълга она`я работа на Боце явно ти ще отговориш и на собствения си въпрос за болките, "батьо" педеругов!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини