Иван Нейков: Бедността и безработицата са част от причините за трудовата експлоатация

  • 03 юни 2015 10:26

  • 1281
  • 2
Иван Нейков: Бедността и безработицата са част от причините за трудовата експлоатация
©

"Бедността и безработицата са част от причините за трудовата експлоатация". Това каза  бившият министър на труда и социалната политика Иван Нейков пред "Фокус".

По думите му незачитането на трудовите права е едно от най-масовите нарушения на законодателството изобщо и се среща предимно в малките предприятия.

„Трудовата експлоатация е една от най-ярките прояви на т. нар. сива икономика. Тогава, когато работодателят предлага на работника и работникът приема, разбира се, по икономическа принуда, да се движат около закона или встрани от закона, работникът си осигурява някакви доходи, а работодателят получава наистина много евтин труд. Това е всъщност гнездото на дълбоката трудова експлоатация“, каза Иван Нейков.

Нейков допълни, че най-важно е хората да бъдат информирани за трудовите им права, особено тези групи, които са с ниска квалификация и образование, за да не станат жертва на трудова експлоатация.

Последвайте канала на

1281 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.06.03 | 12:00

2
ciganite da se obrazovat ,da spazvat zakonite, da spat da se deliat i se kapsolirat kato pleme .
БЪЛГАРСКИ РАБОТОДАТЕЛ

2015.06.03 | 11:59

1
ДО ВСИЧКИ РОБИ-НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА ДА НАПУСКА.ЗАБРАВЕТЕ ЗА ВДИГАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ ЗАЩОТО ИСКАМ ДА СИ КУПЯ КОЛА ЗА 100 000 ЛВ И ДА ИБА В СТУДЕНТСКИ ГРАД

Добави коментар

Водещи новини