Купчини скрап спират морските комети в Бургас

  • 02 юни 2015 21:29

  • 2829
  • 1
Купчини скрап спират морските комети в Бургас
©

За поредна година морските комети ще пропускат пристанище Бургас в своите круизи.

Причината за това са огромните купчини скрап, които не се нравят на туристите, съобщи topnovini.bg.

От миналата седмица корабчетата са в готовност и ще возят пътници от Несебър до Созопол и обратно. Кометите се завърнаха след 15-годишна пауза, но след края на юли 2013 г. започнаха да пропускат Бургас заради неудобния и много строг достъп до пристанището. Проблемът продължи и през миналата година. Достъпът до Морската гара вече е свободен, но и през тази година фирмата, която държи корабчетата, смята да пропуска Бургас.

„Като видите планините със скрап, кажете ми там къде ще спираме? Отляво на купчината от скрап или отдясно на планината от скрап? Просто не са уредени нещата в пристанището”, коментираха от фирмата. Кометите правят по три курса дневно. Първото корабче тръгва от Несебър в 9.30 часа, а от Созопол един час по-късно.

Разстоянието между двата града се изминава за 40 минути. В периода 26 май – 20 юни и 8 септември – 20 септември кометите ще плават всеки вторник, сряда, четвъртък и събота. През активния летен сезон те ще пътуват всеки ден. Тогава курсове ще се извършват и към Поморие.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2829 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Петър Симеонов

2015.06.03 | 11:55

1
Тези "комети" са несъвместими с много екологични норми, така че правят добро на Бургас, че не спират там. Самият факт, че са пуснати на вода, говори за корупция, те стават единствено за скрап. Пиша Ви това, като човек, който е вътре в нещата.

Добави коментар

Водещи новини