Ново свлачище блокира две трети от пътя за Асеновата крепост

  • 31 май 2015 13:46

  • 1487
  • 1
Ново свлачище блокира две трети от пътя за Асеновата крепост
©

Ново свлачище блокира две трети от двукилометровата пътна отсечка между Асеновград и Асеновата крепост. Това съобщи за БТА председателят на Общинския съвет в града д-р Светлозар Шуманов.

"Пътят е затрупан със скална маса и в момента специалисти оглеждат мястото", обясни д-р Шуманов. По препоръка на експертите, кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов е наредил отсечката до Асеновата крепост и трите села Лясково, Яврово и Добралък да бъде затворена за всички моторни превозни средства. Обходният маршрут е през град Куклен - село Руен или през хижа "Здравец" - Бяла Черква. През март свлачище затвори същия път, но мястото на скалните струпвания бе преди разклона за село Лясково. "Имахме и друго свлачище в началото на пътя, но отсечката там е част от републиканската пътна мрежа и за 1-2 години държавата успя да я укрепи. Все още имаме проблеми, причинени от свлачището по пътя за квартал Горни Воден", припомни д-р Светлозар Шуманов. По думите му, утре специалистите ще започнат разчистването на новото свлачище и ще се заемат с подготовката на проекти за укрепване на пътя. Реконструкцията ще струва около 2 милиона лева.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1487 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Нов спорт

2015.06.02 | 13:16

1
Новият спорт в Асеновград съм го кръстил ROCKING, също като SURFING, само че вместо да яхнеш вълната заставаш с дъската на скалата и чакаш свлачище. Има няма ден два и ще се размажеш от кеф, докато слушаш химна на Асеновград "Камъните падат" в ушите си на МП3-ката, карайки по камъните.

Добави коментар

Водещи новини