Пловдивската агенция по храните с нов шеф

  • 26 май 2015 13:07

  • 2102
  • 1
Пловдивската агенция по храните с нов шеф
©

Д-р Камен Янков е новият директор на Агенцията по безопасност на храните в Пловдив. Информацията потвърди пред БНР неговият предшественик д-р Николай Петков, който временно заемаше длъжността. Днес представители на хранителния бранш ще разговарят с новия директор на Агенцията по безопасност на храните Дамян Илиев. Той замени на поста Пламен Моллов, отстранен след като се разрази скандала с "Аладин фуудс".

Припомняме, производителят на храни обвини Пламен Моллов в натиск и корупция. Официално от Министерски съвет или от Министерство на земеделието обаче все още няма потвърждение за това дали Пламен Моллов е уволнен заради сигурни доказателства за корупционни схеми в агенцията. Междувременно, днес депутатът от ГЕРБ Методи Андреев изрази мнение, че в Агенцията по безопасност на храните действа организирана престъпна група.

Според Андреев отстраненият директор Пламен Моллов не е упражнявал сам натиска върху производители.

Депутатът е бил сезиран и от други засегнати производители и търговци, които са изявили желание да огласят информация. Парламентарната комисия за борба с корупцията вероятно ще сезира главния прокурор, каза Андреев.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2102 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
123

2017.04.26 | 15:08

1
А къде е д-р Теодора Севова и д-р Катя Викьова в цялата схема. Точно те измислиха тези мобилни групи

Добави коментар

Водещи новини