Двама блъснати пешеходци за ден в Добрич

  • 21 май 2015 13:34

  • 764
  • 0
Двама блъснати пешеходци за ден в Добрич
©

Двама пешеходци за ден са били блъснати на различни места в Добрич, съобщиха от полицията. В сряда сутринта около 9 часа шофьор на товарен "Шевролет" със софийска регистрация поради несъобразена скорост на разбита пътна настилка е блъснал внезапно пресичащ пешеходец по ул. "П. Хитов" в Добрич, информират от полицията.

Блъснатият с инициали Г.В. на 20 г. е прегледан и освободен за домашно лечение с леки охлузвания по десния крак. Взетата по надлежния ред проба за алкохол на шофьора е с отрицателен резултат. И на двамата - на пешеходеца и водача, са съставени актове за нарушение на Закона за движение по пътищата.

Отново в сряда след обяд малко преди 16 часа на кръстовище в близост до магазин "Билла" в Добрич шофьор на товарно БМВ с добричка регистрация при маневра на ляв завой не пропуска пресичащата на пешеходна пътека и на разрешаващ зелен светлинен сигнал възрастна пешеходката с инициали П.В. на 65 г. Жената е прегледана от лекари и е освободена за домашно лечение с диагноза счупена дясна гривнена става. Проверката на дежурния екип е показал, че шофьорът не е употребил алкохол.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

По повод предстоящите абитуриентски балове полицията излезе с препоръки към абитуриентите да шофират внимателно, както и да не сядат зад волана след употреба на алкохол. Препоръки към зрелостниците отправя и пожарната, като съветват младите хора да бъдат внимателни и обръщат внимание на това дали са загасени цигарите, както и да се пуши на определи за това места. Сред препоръките на огнеборците към младите хора е и да не се претоварват ел. инсталациите и да се спазват инструкциите за употреба на пиротехнически средства - фойерверки и други.

Последвайте канала на

764 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини