КЗП съветва да внимаваме с промоциите

  • 20 май 2015 14:57

  • 1151
  • 0
КЗП съветва да внимаваме с промоциите
©

Комисията за защита на потребителите (КЗП) отправя съвет да подхождаме рационално, когато ни атакуват със специални оферти и промоции и да не се поддаваме на примамливи предложения за покупки само заради придружаващите ги бонуси и подаръци.

Практиката показва, че хората трудно устояват на офертите с обещания за отстъпки и „комплименти" и понякога взимат емоционални решения за покупка, без да обмислят дали реално се нуждаят от стоката или услугата, която им се предлага „с преференции". В момента комисията работи по сигнал на потребител, свързан с промоция на верига бензиностанции.

През лятото подобни оферти зачестяват. В тази връзка председателят на КЗП Димитър Маргаритов възложи извършването на по-активни проверки на актуалните промоции относно обявяването на условията и правилата, при които те се провеждат.

Утре, 21 май, Маргаритов е поканен да присъства на откриването на новия туристически сезон в к.к. „Св. Св. Константин и Елена". На събитието от страна на комисията ще бъдат още Константин Арабаджив - член на КЗП, и Илиян Станоев - директор на регионалната дирекция във Варна.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1151 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини