Кметът на Враца подкрепи протеста на медицинските работници срещу сливането на лечебни заведения

  • 20 май 2015 12:07

  • 790
  • 1
Кметът на Враца подкрепи протеста на медицинските работници срещу сливането на лечебни заведения
©

Кметът на община Враца Николай Иванов подкрепи днес с декларация протеста на медицинските работници срещу сливането на лечебни заведения, съобщава БТА.

В декларация, разпространена до медиите, Иванов посочва, че с особено внимание и тревога следи събитията, свързани с предстоящите промени в Закона за лечебните заведения, които предвиждат общинските лечебни заведения да се слеят с Многопрофилната болница за активно лечение, където собствеността е предимно държавна. Той припомня, че в годините в общинските лечебни заведения са вложени милиони левове публични средства, за да могат да предлагат качествено и модерно здравеопазване на европейско и световно ниво.

Най-новата придобивка за профилактика и лечение във Враца е съвременният лечебен център към Комплексния онкологичен център, изграден по проект за над 6 милиона лева с европейски средствата и съфинансиране от Общината. Кметът на общината припомня, че в тези проекти неотменно изискване е собствеността му да не се променя в следващите пет години. Според Николай Иванов, предвижданите промени ще доведат до сътресения в работата на общинските лечебни заведения, които в момента имат работещо управление от професионалисти. Той припомня, че в Комплексния онкологичен център, в Центъра за психично здраве и Центъра за кожно-венерически заболявания, които са разположени във Враца и са изцяло общинска собственост, се лекуват хора от цяла Северозападна България.

Кметът на Враца заявява, че не може хиляди пациенти да бъдат подложени на подобни сътресения и самоцелни промени със съмнителен ефект и категорично се противопоставя на готвените законови промени. Според него това е "най-кратък път към унищожаването на общинското здравеопазване".

Последвайте канала на

790 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.05.20 | 12:34

1
НЯМА ЛИ ДРОН ЗА ТОЗИ КРАДЕЦ ????

Добави коментар

Водещи новини