12-13 годишни у нас вече са на алкохол и амфетки (снимки)

  • 18 май 2015 12:44

  • 2460
  • 3
12-13 годишни у нас вече са на алкохол и амфетки (снимки)
©

В сградата на НС се проведе дискусия за психично здраве, на която присъстваха лекари и специалисти от психиатрични болници, както и пациенти, предаде репортер на novini.bg.

 Дискусията бе организирана от д-р Султанка Петрова, депутат от ПФ.

Доц. д-р Соня Тотева заяви, че има недостиг на медицински кадри и психолози в болницата в Суходол. Все повече лекарите отказват да работят в тази болница и предпочитат лечебни заведения в чужбина, съобщи още тя. Доц. д-р Тотева изнесе и други тревожни данни като драстичното падане на възрастовата граница при деца, употребяващи алкохол и дрога.

През последните години все повече 12 - 13 годишни посягат към употребата на алкохол в комбинация с амфетамини. Наблюдава се и увеличаване на броя на жените, употребяващи алкохол заедно с упойващи вещества. Данните от статистиките за криминални престъпления разкриват, че 43% от криминалните прояви и ПТП  са извършени от хора, употребяващи алкохол или дрога.

Доц д-р Тотева подчерта, че алкохолната и наркотична зависимост е хронично и рецидивиращо заболяване.

Прави се всичко възможно да се провеждат терапии за лечението на зависимите

Последвайте канала на

Десислава Станева
2460 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ТИМ

2015.05.19 | 09:11

3
Когато ни управлява наркотрафикант е нормално даже е задължително да има толкова много и млади наркомани!
Каро

2015.05.19 | 09:11

2
Кога си започнал с алкохола и наркотиците не знам, но със сигурност не си ги спрял.

2015.05.18 | 20:17

1
Не можете да създадете правила, с които децата да си стоят мирно !!!! В чужбина има тишина в часовете, няма цигари, няма алкохол, нито обиди, все пак ще бъдат изгонени, а тука нашите ги толерират... Директори, учители - не правят нищо - децата си позволяват наркотици, секс на 12-13 г - накрая "младите пушат, пият". Еми сори така не се прави държава, без правила. Некадърници!!!!

Добави коментар

Водещи новини