50 български писатели на Пролетния базар на книгата

  • 13 май 2015 14:46

  • 838
  • 0
50 български писатели на Пролетния базар на книгата
© Getty Images/Guliver

Над 50 български писатели ще се представят на Пролетния базар на книгата, който ще се състои между 19 и 24 май в рамките на Салона на изкуствата в НДК, съобщи на пресконференция днес председателят на Асоциация "Българска книга" Веселин Тодоров.

По думите му това ще бъде едно от най-големите издания на базара, тъй като ще бъдат представени над 100 изложители на площ от 1000 кв. м и изцяло заети три етажа на НДК. Събитията в програмата са над 55, има и значително международно участие.

Освен на премиери на най-новите заглавия, посетителите ще имат възможност и да се срещнат лично с авторите и да получат автограф.

Литературната програма на Салона на изкуствата в НДК започва днес с представяне на поредицата "Нова поезия и проза" на Университетско издателство "Св. Климент Охридски" и "Антология" на съвременни български писатели на хърватски език от 19.00 ч. в ресторант "Рубаят", съобщи директорът на Националния център за книгата в НКД Светлозар Желев.

Във вечер на "Женските гласове на българската литература" на 17 май от 19.00 ч. в зала 7 ще се състои литературно четене на Миглена Николчина, Здравка Евтимова и Светлана Дичева. Националната литература награда за български роман на годината на фонд "13 века България" ще бъде връчена на 22 май от 19.00 ч. в зала 7 на НДК. В конкурса участват български романи, издадени през изминалата календарна година.

На 18 юни програмата предвижда музикално-артистичен спектакъл "Храм на любовта" с поезията на Пейо Яворов, Димчо Дебелянов, Кирил Кристов, в който ще се включат изпълнителите Ганка Неделчева /пиано/, Розалина Касабова /сопран/, Христо Чешмеджиев /актьор/. Пълната програма на 20-ото издание на Салона на изкуствата е публикувана в сайта на НДК - www.ndk.bg.

Последвайте канала на

Нора Виткова
838 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини