Активираха Оперативното звено в МОСВ

  • 07 май 2015 14:57

  • 1229
  • 0
Активираха Оперативното звено в МОСВ
© Булфото

От днес е активирано Оперативното звено в Министерство на околната среда и водите /МОСВ/, заради очакваните интензивни валежи от дъжд и продължаващото частично снеготопене. Това съобщи пресцентърът на МОСВ.

В резултат на метеорологичната прогноза и хидрологичната обстановка, се очаква нивата на реките в страната да започнат да се повишават, като през следващите един-два дни са възможни значителни повишения. При постъпване на информация от НИМХ-БАН в МОСВ за екстремни хидро-метеорологични явления, които могат да доведат до рязко повишаване на водното ниво в реките, се активира 24-часовата работа на Оперативното звено.

То обобщава постъпилата информация, включително в почивни и празнични дни, като се цели минимизиране на риска от наводнения, предприемане на конкретни действия от компетентните институции за поддържане проводимостта на речните легла и осигуряване на свободни обеми в язовирите за поемане на високи води. Информацията, която обработва Оперативното звено, се предоставя на всички компетентни институции в страната, отбелязват от МОСВ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1229 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини