С 8% скачат осигуровките в туризма

  • 20 октомври 2011 21:45

  • 956
  • 0
С 8% скачат осигуровките в туризма
©

С 8% скачат осигуровките за майчинство, пенсия и здраве в туристическия бранш догодина. Това стана ясно след постигната договорка между работодателските и синдикалните организации в туризма.

От 2012 г. квалифицираните работници в туризма ще се осигуряват върху минимум 510 лв., при 450 лв. през настоящата година. За специалистите в бранша минималният осигурителен доход се качва от 720 лв. на 780 лв., пише "Стандарт".

Първоначално Българската туристическа камара сключи споразумение със синдикатите за 14% ръст на праговете. Част от бизнес организациите в бранша обаче се възпротивиха и камарата оттегли подписа си от споразумението.

След нови преговори е постигнат консенсус за 8-процентен ръст. Вярно е, че летният сезон донесе над 10% ръст на приходите, но бизнес хотелите в големите градове отбелязват 30% спад. Това коментира шефът на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин.

За зимния сезон ски курортите ни вече са в бойна готовност, заяви той. Над 500 оръдия за изкуствен сняг са заредени и чакат времето трайно да се застуди.

Хотелите ни са реновирани, цените - миналогодишни. С бонуси, атракции и анимации те ще се борят основно за туристите от съседни страни - румънци, гърци, сърби, македонци и турци. Руснаци и англичани са другите важни за нас пазари, допълни Рагин.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
956 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини