500 лв. глоба за препускащи коне по улиците

  • 02 май 2015 07:42

  • 2774
  • 2
500 лв. глоба за препускащи коне по улиците
© Булфото

500 лв. глоба ще отнесат собствениците на коне, които са ги оставили да препуска из улиците на Кюстендил. Санкцията за безпризорните животни набъбва, след като станаха редица инциденти, пише "Монитор".

Съвсем наскоро общински охранители гониха из целия град два коня, собственост на мъж от ромския квартал. Тогава по чудо не се стигна до катастрофа, а конете профучаваха буквално между хора и автомобили. Новата глоба е утвърдена след нанесени промени в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги. В последните месеци зачестиха и сигналите до кметството за унищожаване на селскостопанска продукция и пътни произшествия. След залавянето на конете те ще бъдат откарвани до общинския приют, от където собствениците им ще могат да си ги получат.

При подобен инцидент преди около два месеца автомобила на кюстендилец беше смачкан до неузнаваемост, след като пред него изскочи безстопанствен кон. Инцидентът стана в района на КАТ, където десетки животни са оставени свободно на паша.

Преди около месец това накара и десетина роми да се надигнат срещу общината. Още тогава обаче кметът на града Петър Паунов беше категоричен, че трябва да се гарантира безопасността на всеки един жител на общината.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2774 2

Коментари 2

Добави коментар

2015.05.03 | 15:49

2
Когато вземете пари от циганин ми се обадете.

2015.05.02 | 11:07

1
Има места,където конете няма да пречат.Проблем са каруците,когато са празни.

Добави коментар

Водещи новини