Къщи на колела за бездомни до месец

  • 24 април 2015 14:25

  • 1851
  • 1
Къщи на колела за бездомни до месец
© Булфото

До месец започва изграждането на първата къща на колела за бездомни, съобщи News7.

Фокусът на инициаторите от "Градски номади" са хората, които живеят на улицата. Целта на проекта е да подобри стандарта им на живот, като предложи алтернатива на приютите и осигури тяхната интеграция като полезни участници в обществото.

Срещаме Славка Павлова пред една от лъскавите витрини в центъра на София. Разказва, че обича да стои тук и да се възхищава на красивите дрехи. От осем години улиците са нейния дом. Проблем със слуха оставя бившата акушерка без работа и без възможност да си плаща квартирата. Оттогава 60-годишната жена живее под открито небе, отбелязва изданието

Разказва, че Бог я пази, защото откакто е на улицата, не е боледувала никога. Целият й живот е събран в няколко мръсни чувала. Въпреки това за злощастната си съдба обвинява себе си, а бъдещето не я интересува.

Независимо от всичко, Славка е категорична, че мобилните къщи биха зарадвали голяма част от бездомниците. Според бившата акушерка приютите за бездомни не са алтернатива.

Скучен - така Славка определя живота на улицата. За днес обаче тя има планове - ще разглежда модните витрини, защото някога е обичала да носи красиви дрехи.

Последвайте канала на

1851 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.04.24 | 23:36

1
Срамна Демонокрация

Добави коментар

Водещи новини