Демонстрации с кучета пред деца правиха полицаи в Хасково (снимки)

  • 21 април 2015 14:21

  • 2088
  • 0
Демонстрации с кучета пред деца правиха полицаи в Хасково (снимки)
© МВР

Четвъртокласниците от Детската полицейска академия в Хасково наблюдаваха демонстрация на професионалните умения на полицейските кучета, съобщи МВР.

Учениците научиха, че кучетата са с различен „профил”, че са преминали 3-месечен курс на обучение с водача си и колкото по-рано кучето се озове на местопрестъплението, толкова е по-голям шансът да намери следата.

Много емоции предизвика занятието „задържане на бягащ нарушител” и „откриване на наркотици”. Кучетата показаха умения по обща дисциплина и изпълниха различни команди.

Това е последното практическо занятие на децата от СОУ „В.Левски” в Хасково преди изпита им, който ще се проведе в края на месеца, за да получат дипломите си.

Целта на обучителите е създаване и реализиране на модели за превенция на агресивно поведение, насилие и асоциални прояви на деца.

Задача на Академията е да утвърди ценностното отношение на децата към закона и законосъобразното поведение, да развие умението им да правят връзка между права и отговорности, да се научат да работят в екип, да се подкрепят и да се грижат за другите.

Последвайте канала на

2088 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини