Николай Николов: Няма да ликвидираме спасителните отряди към пожарната

  • 21 април 2015 08:24

  • 1300
  • 0
Николай Николов: Няма да ликвидираме спасителните отряди към пожарната
© Булфото

Никой не говори за закриване, а за откриване. С правителството подготвяме план за създаването на 8 супер модерни групи в цялата страна. Не искам да звучи нескромно, но в момента разполагаме с най-модерната техника на Балканите. Никой няма да бъда съкращаван. На всички ще бъдат предложени договори за новите работни места.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ главен комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”. Основният извод, който си направихме след последните бедствия е превенция и координация, за да можем да реагираме по-добре и бързо. От 31 спасителни групи ще направим 8 големи отряда. Ако инцидентът е по-малък, той ще бъде поет от пожарникарите, както е било винаги досега. Хората от София ще тръгнат към Кюстендил примерно, ако инцидентът е много голям. Сигурен съм, че с новия формат ще осигурим по-добра услуга и защита на хората, категоричен беше Николов.

Трябва да завишим своята самоподготовка. Ти можеш да си на 30 години и да не си физически подготвен. Можеш да си на 60 години и да си в супер форма. Темата за пенсионирането е сложна. Нашата професия изисква много усилия. И физически, и психически. Убеден съм, че момчетата заслужават правото да се пенсионират по-рано, каза още главният комисар.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1300 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини