Христо Грозев: Спрях разпродажбата на „Труд“ и „24 часа“ (видео)

  • 19 октомври 2011 16:04

  • 3975
  • 0
Христо Грозев: Спрях разпродажбата на  „Труд“ и „24 часа“ (видео)
©

Мярката не е крайна и не трябва обктивно да повлияе на работата на вестниците. Не са запорирани сметки, които да спънат издаването на вестниците, а върху възможността за разпореждане – продажба, източване и прехвърляне на основните активи - печатницата и оборудването в нея, както и недвижимите имоти. . Това заяви пред Канал 3 бившият съсобственик на вестниците Христо Грозев.

Той обяви, че се е натъкнал на скандални документи при търсене на делото за обявяване на невалидна сделката, с която в рамките на минути от медийната група бяха прехвърлени 83 % на Огнян Донев, а после 43% от тях върнати на Любомир Павлов. Попаднахме на документи, които включват прехвърляне на заем от 15 млн. евро на фирма собственост на сина на бившия заместник кмет на финансите на София Венцислав Николов, Стоян Николов. Така синът става най-големият кредитор на най-големите вестници, категоричен е Грозев. Това означава, че във всеки момент може да поиска връщане на заема и да фалира вестниците или да поеме активите.

От юридическа гледна точка в момента собствениците на медийната група се разпределят както следва: 17 % за общата фирма между Христо Грозев и Любомир Павлов БГ принт медия, 43% на Любомир Павлов и 43 % на Огнян Донев.

Последвайте канала на

Novini.bg
3975 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини