Работници от "Тролейбусен транспорт" в Перник протестираха пред общината

  • 09 април 2015 13:57

  • 1120
  • 0
Работници от "Тролейбусен транспорт" в Перник протестираха пред общината
©

Работници от общинско търговско дружество "Тролейбусен транспорт" в Перник протестираха пред сградата на общината. Те настояват да не спира работата в дружеството и да се намери вариант за изплащаните на дължимите 150 000 лв. към ЧЕЗ за текущи разходи, съобщава БТА.

Втора седмица тролеите в Перник не се движат заради спряно електрозахранване от ЧЕЗ. Кметът на Перник Иван Иванов на среща с представители на синдикатите е обяснил, че дружеството върви към обявяване в несъстоятелност и ликвидация,уточни Елена Димитрова - председател на организацията на КТ "Подкрепа" в предприятието.

Над 3 млн. лв. се дължат от пернишкото транспортно дружество на НАП и още 640 000 лв. на ЧЕЗ. Очаква се след празниците да бъде свикана извънредна сесия на Общинския съвет, посветена на проблемите в тролейбусния транспорт. Ако бъде взето такова решение, 107 -те работници и служители в дружеството ще отидат на борсата.

Планира се през лятото да бъде създадено ново общинско предприятие, което ще бъде на подчинение на кмета, а не на Общинския съвет, както в момента. Тогава общината ще може финансово да подпомага предприятието, сега законът не позволява да предоставя бюджетни пари на търговско дружество, поясниха от общинското ръководство. Хората не са съгласни с подобно решение, опасяват се, че ще загубят работните си места, каза Елена Димитрова. Работещите в транспортното дружество не са получавали заплатите си за март и частично за февруари. Днес ще им бъдат дадени по 100 лв., за да изкарат празниците, допълни Димитрова.

Последвайте канала на

1120 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини