Колектор за отпадъчни води е причината за пропадането на бул. „Христофор Колумб”

  • 08 април 2015 19:08

  • 1767
  • 0
Колектор за отпадъчни води е причината за пропадането на бул. „Христофор Колумб”
©

Ясни са причините за пропадането на участъка от пътното платно, което затвори столичния бул. „Христофор Колумб”. Това е от колектор за отпадъчни води, съобщиха от „Софийска вода”. Земна маса пропадна вчера в тревната площ между булевардите „Брюксел“ и „Христофор Колумб“ и причини блокирането на движението в района, съобщи БТВ.

Пропадането засяга както първоначално установената дупка под тревната площ, така и част под пътното платно на бул. „Христофор Колумб“.

И в момента продължава аварийната работа по разкриването на основния корпус на съоръжението и по-точно неговото дъно, което се намира на дълбочина 6-8 метра от равнището на настилката, уточниха от дружеството. Оттам признаха, че ремонтът ще струва доста. Паралелно с това се проучват възможностите за отклоняването на отпадъчните и дъждовни води, които се събират в съоръжението от различните части на ж.к. „Младост“, кв. „Полигона“ и „Дружба“ 2. Целта е безопасното извършване на ремонта.

Водопроводната мрежа е от 70-те години на миналия век. В момента се обсъжда и изборът на начин, по който да бъде ремонтиран аварийно участъкът от колектора. Едва след разкриване на цялото трасе от около 50 метра ще е възможно да се прецени необходимият технологичен срок за завършване на ремонта.

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска нареди проверка по случая и ако се установи нарушение на "Софийска вода", дружеството е заплашено от санкции.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1767 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини