Спират ТИР-овете заради очаквания интензивен трафик по Великден

  • 08 април 2015 14:00

  • 1196
  • 1
Спират ТИР-овете заради очаквания интензивен трафик по Великден
©

Във връзка с четирите почивни дни за Великден се очаква интензивно движение по автомагистралите „Тракия", „Хемус" и път I-1 (Е-79) София - Кулата. За това предупреждават от Агенция „Пътна инфраструктура". На шофьорите се препоръчва да карат внимателно и със съобразна с метеорологичните условия скорост. Друга препоръка към тях е да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция".

От Агенция „Пътна инфраструктура" обръщат внимание на това, че утре, 9 април, ще бъде ограничено движението на тежкотоварни превозни средства над 12 тона по автомагистралите и определени по-натоварени участъци от републиканската пътна мрежа. Именно утрешният ден е последният работен преди празниците. В съобщението до медиите от „Пътната агенция" подчертават, че ограниченията се налагат с цел повишаване безопасността на движение при засиления трафик, който традиционно се наблюдава при събирането на няколко почивни дни, и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

Временната организация на движението за МПС над 12 тона ще бъде в сила за следните участъци от републиканската пътна мрежа:

-автомагистралите, с изключение на участъка Харманли - ГКПП „Капитан Андреево" от магистрала „Марица";

- път I-1 с. Ребърково - Ботевград;

- път I-1 етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма" при п. в. „Дупница Север" - ГКПП „Кулата";

- път I-4;

- път I-5 Русе - Велико Търново;

- път I-8 Пловдив - Харманли;

- път I-9 Дуранкулак - Варна - Бургас;

- път II-18 Околовръстен път София, участък „Южна дъга" от км 26+100 до км 62+007;

- път II-19 Симитли - Гоце Делчев;

- път II-86 Пловдив - Смолян;

- път II-99 Бургас - Царево.

От АПИ предупреждават, че същата организация на движението ще бъде в сила и на 13 април (понеделник) от 14.00 до 20.00 часа. Именно тогава е последният от четирите почивни дни за Великден.

От „Пътната агенция" успокояват шофьорите на МПС, които превозват бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари, че ограничението не важи за тях.

Изготвена е и карта с временната организация на движението по участъци от републиканската пътна мрежа за официални празници и почивни дни - https://api.bg/index.php/bg/karti/vremenna-organizaciya-na-dvizhenieto-po-uchastci-ot-republikanskata-ptna-mrezha-za-oficialni-praznici-i-pochivni-dni/

Актуална информация за пътната обстановка всички граждани и транспортни фирми могат да получат от интернет страницата на АПИ - www.api.bg. Освен това могат да използват и всяко време от денонощието тел. 0700 130 20. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища, посочват още от АПИ.

Последвайте канала на

1196 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ИВАН

2015.04.08 | 16:32

1
ЛЕСНО СЕ СПИРАТ , НО НЕ ЗНАЯТ КАК СЕ ОРГАНИЗИРА ТРАНСПОРТА И КОЛКО ЗАГУБИ , НЕУСТОЙКИ , ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ НАНАСЯТ НА БЪЛГАРИЯ.... ЩЕЛИ ДА ПРЕДПАЗЯТ ГРАЖДАНИТЕ -..АМИ ТЕ ЗА ХОРА НЕ ГИ СМЯТАТ...

Добави коментар

Водещи новини