Дават на концесия 4 плажа в Созопол

  • 08 април 2015 12:40

  • 1488
  • 3
Дават на концесия 4 плажа в Созопол
© Булфото

Правителството открива процедури за предоставяне на концесия за услуга за четири морски плажа в община Созопол – „Каваците-север“, „Златна рибка“, „Смокините-север“ и „Смокините-юг“.

Предлаганият 15-годишен срок на концесиите е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж.

Процедурите се провеждат по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Концесионерите ще бъдат определени в резултат на конкурс, организиран от министъра на регионалното развитие и благоустройството и проведен от комисия, назначена от министър- председателя.

Размерът на минималното годишно концесионно плащане е определен съгласно приетата от кабинета методика. Определени са и съответни гаранции за участие в процедурите и са предложени банкови гаранции за концесионните плащания и доброто изпълнение на всички останали задължения по договорите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1488 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.06.23 | 11:31

3
Още 15 години концесия? То няма да има и един турист на плажа. Да не говорим, че всяка вечер и рано сутрин можете да видите как стопаните разхождат домащните си любумци по плажа и не остава чадър непрепикан. Няколко часа по-късно ще трябва да платя, за да седна под този чадър!

2015.06.23 | 11:29

2
Докато не се премахнат концесиите на плажовете, българите с пари ще предпочитат Гърция, Турция и Испания.

2015.06.23 | 11:29

1
DA UMRAT VSICHKI, NAJ VECHE TIKVATA

Добави коментар

Водещи новини