Ще ни возят до работа без пари

  • 18 октомври 2011 20:44

  • 1730
  • 0
Ще ни возят до работа без пари
©

За да насърчи откриването на нови работни места държавата ще плаща пътните разходи на хората, които пътуват до службата си.

Парите по програмата идват от Брюксел, а кандидатстването за пътните разходи ще става пред бюрата по труда.

Държавата ще плаща пътните на хора, които работят до 80 км от домовете си. Целта на програмата е да улесни пътуването до работа за хората, чието работно място е извън общината, в която живеят.

Това означава, че например придвижването от единия до другия край на София си остава за ваша сметка. Има и още едно ограничение - работата трябва да е отдалечена максимум на 80 километра от дома.

Ползата за работодателя от назначаването на нови хора са 150-те лева еднократно, които държавата ще му отпуска за обучение на всеки нов работник. Ползата за работника е покриването на пътните му за една година.

Програмата разрешава междуградско придвижване с автобуси или влаковете на държавните железници. Осребряването на билетите за пътуване до работа ще става от бюрата по труда по местоживеене.

Плащането ще е с месец назад. Без подаването на документи от страна на работодателя, работникът не може да кандидатства за транспортни разходи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1730 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини